Tekmovanje

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana (GZS) kot lastnik nagrade Netko in Register.si, Tehnološki park 18, Ljubljana, skrbnik slovenske nacionalne domene .si in organizator nagrade Netko 2020 (v nadaljevanju organizator), s to nagrado komunicirata slovensko spletno identiteto, podpirata domače spletne projekte, podjetja in osebnosti ter hkrati spodbujata uporabo nacionalne domene .si.

Cilj nagrade nagrade je spodbujanje odličnosti uporabe spleta kot komunikacijsko-poslovno orodje in dvig kakovosti in inovativnosti spletnih rešitev na različnih tematskih področjih ter izpostavitev najboljših praks pod vrhnjo domeno .si.

Prijavitelj na tekmovanje lahko prijavi spletno stran na domeni .si, ki je bila izdelana ali prenovljena med 1. januarjem 2020 in 1. januarjem 2021.
Kategorije


Menite, da je vaš projekt zanimiv, da ste z inovativnimi rešitvami in učinkovito komunikacijo dosegli svojo ciljno skupino? Imate v rokah ustvarjalen projekt, ki je znal izrabiti vse priložnosti, ki mu jih ponuja digitalno okolje? Ponujate inovativne rešitve ali visoko tehnološko uporabo digitalnih orodij? Ali vaša ideja predstavlja dodano vrednost na slovenskem spletišču in jo želite predstaviti kot primer dobre prakse? Potem projekt lahko uvrstite v naslednje tekmovalne kategorije:

Naj spletna stran za družbeno odgovornost

.Si z delovanjem v svojem okolju družbeno odgovoren? Ali na svoji spletni strani prostovoljno postavljate v ospredje skrb do sočloveka, pošten odnos do svojih uporabnikov in kupcev, trajnostno gospodarjenje z okoljem in spoštovanje predpisov v javno dobro? V tej kategoriji nagrajujemo tiste spletne strani, s katerimi želite pustiti nesebičen pečat v družbi na področju sociale, izobraževanja, zdravstva, kulture, družine, športa, varovanja narave in ne nazadnje tudi gospodarstva.

Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije

.Si del slovenske javne uprave ali sodeluješ v nevladni organizaciji? Si ustvaril projekt, ki je v javnem interesu, z njim pa podal pomembno sporočilo civilni družbi? Meniš, da si s svojim projektom zagovarjal idejo, ki prinaša današnji družbi dodano vrednost? V tej kategoriji bi radi nagradili tiste spletne strani, ki znajo predstaviti informacije javnosti na drugačen način: izobražujejo, opozarjajo, informirajo ali spodbujajo k dialogu.

Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas

.Si želiš vstopiti v svet turizma, obiskati najboljše dogodke ali imaš ustvarjalen hobi? Ali spletna stran opisuje lokalne ali svetovne turistične lepote, projekte, nove produkte? Nas vabi na dogodek, podaja bistvene informacije, video in foto galerije ter druge zanimive interaktivne vsebine? Imaš v prostem času poseben hobi in želiš, da ga spoznajo tudi drugi? V tej kategoriji sicer iščemo najboljše projekte na treh različnih področjih, vendar je vsem skupno to, da ponujajo na dlani informacije tistim, ki si želijo potepati, raziskovati, zabavati, učiti in mrežiti.

Naj predstavitev produkta ali storitve

.Si usmerjen v prodajo in nagovarjaš preko svoje spletne strani končne kupce ali uporabnike? Ali produktna/storitvena spletna stran vsebuje zanimive grafične detajle, unikatno vsebino, zagotavlja edinstveno uporabniško izkušnjo, ima mogoče celo elemente virtualne resničnosti ali umetne inteligence? Inovativnost je dandanes nujno potrebna za doseganje uspehov. Zato v tej kategoriji iščemo produktne ali storitvene spletne strani, ki predstavljajo svoje produkte, ideje in storitve na inovativen, drzen in drugačen način.

Naj spletna stran za otroke in mladino

.Si ustvarjalec poučnih vsebin za male navihance? Ali pa želiš informirati mladino s preverjenimi in kakovostnimi informacijami? V tej kategoriji iščemo najboljše spletne strani, ki vsebujejo animirane risanke, poučne zgodbe in video vsebine, igre, portale in so prave zakladnice znanja za otroke in mladino.

Naj predstavitev podjetja ali startupa

.Si del poslovnega sveta? Ali spletna stran podjetja ali startupa izraža njegovo vizijo, poslanstvo in vrednote? Ne glede na to, ali spletna stran predstavlja veliko, srednje, malo podjetje ali startup – digitalni svet ponuja edinstveno priložnost, da svoje delo, informacije in obstoj predstavite širšemu svetu brez omejitev. Ta kategorija nagrajuje tiste spletne strani, katerih primarni cilj je predstavitev podjetij in drugih poslovnih oseb oziroma splošni poslovni odnosi s ciljnimi javnostmi.

Naj medijska ali novičarska spletna stran

.Si novinar, publicist, urednik, upravitelj informativnega portala, spletnega radia, revije ali časopisa? Deliš s svetom svoje ideje na blogih, vlogih ali podcastih? V to kategorijo sodijo vse spletne strani, ki so prosto dostopne javnosti in ponujajo raznolike multimedijske vsebine.

Naj spletna trgovina

.Si naj spletni trgovec? Spletna stran ponuja zanimivo opisane izdelke, skozi nakupovanje nas popelje prijetna uporabniška izkušnja, nakupovanje pa je za uporabnika varno? Predstavlja vaša spletna trgovina primer dobre prakse? Ponujate inovativne, izvirne produkte ali uporabne, tehnološke storitve? V to kategorijo se lahko prijavijo spletni trgovci, ki jim je mar za sodobne potrošnike in sledijo digitalni ekonomiji.

Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij

.Si želiš deliti svoje znanje? Ali si nekdo, ki rad raziskuje, preizkuša hipoteze, s pomočjo podatkov pa vpliva na dognanja na znanstveno-raziskovalnem področju? Se z omejenimi sredstvi in kadri trudiš za kar najboljšo spletno prisotnost, kjer želiš svoja znanja deliti s širšo javnostjo? Potem je ta kategorija zate! Z njo bi radi pokazali, da omejitve niso težava in da tudi slovenske znanstvene ter izobraževalne ustanove soustvarjajo in predstavljajo pomemben del slovenskega svetovnega spleta.

Časovni okvir

7.1.2021
Objava razpisnih pogojev
7.1.2021
ob 00.00
Odprtje prijav
14.2.2021
ob 24.00
Zadnji datum prijave
16.3.2021
do 16:00
Razglasitev finalistov
1.4.2021
Podelitev nagrad Netko 2021

Pogoji plačila in cenik


Prijavitelj mora ob prijavi projekta poravnati prijavnino. Za vsako prijavo posameznega projekta v eno kategorijo je treba izpolniti ločeno spletno prijavnico in poravnati ločeno prijavnino. Za prijavo posameznega projekta v več kategorij (ampak največ tri) pa izpolnete eno prijavnico in izberete do tri ustrezne kategorije. Prijava posameznega projekta v eno kategorijo znaša 120 EUR + DDV za pravne osebe in 60 EUR + DDV za fizične osebe. Pri prijavi istega projekta v drugo ali tretjo kategorijo, se za dodatne kategorije obračuna 50% nižja prijavnina. Za prijavljene projekte v kategoriji »Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih institucij« ter »Naj spletna stran za družbeno odgovornost« je prijava brezplačna. Odjava projektov je možna do 30 dni pred razglasom finalistov (najkasneje do 16. 2. 2021), vendar prijavitelj ni upravičen do vračila vplačane prijavnine. Prijava je veljavna zgolj ob plačilu prijavnine, do roka, določenega na računu, oziroma do zaključka prijav, to je 14. februarja 2021 do polnoči. V nasprotnem primeru si organizator pridržuje pravico, da prijavljeno delo umakne s tekmovanja.
Celotno besedilo razpisa


Več o metodologiji ocenjevanja, pogojih in pravilih prijave projektov preberite tukaj:

Želite prijaviti
svoj projekt?